e-mail: info@abrascompany.com

Upriličena priredba povodom izgradnje novog obdaništa u Visokom čiju izgradnju finansira Abras Company

Upriličena priredba povodom izgradnje novog obdaništa u Visokom čiju izgradnju finansira Abras Company

Povodom 7. aprila, Dana oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, danas je u Prijekom na lokalitetu bivšeg visočkog obdaništa upriličena svečana manifestacija kojom je obilježen početak radova na izgradnji novog obdaništa našeg grada. Nakon što je prošle godine na Dan općine Visoko položen kamen temeljac za izgradnju novog obdaništa u Visokom, na današnji dan je ozvaničen i početak izgradnje novog, savremenog obdaništa koje gradu poklanja firma Abras company, jedna od društveno najodgovornijih kompanija u našem gradu.

U Prijekom, na lokalitetu izgradnje novog obdaništa, tako je danas upriličena i svečana priredba mališana iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, koji su na prigodan način proslavili početak izgradnje njihovog novog doma.

Novo visočko obdanište, koje su projektovali Visočani i koje će graditi firme iz Visokog, bit će jedan od najsavremenijih objekata ove vrste u cijeloj Bosni i Hercegovini, te će u njemu mališani, polaznici programa za predškolski odgoj i obrazovanje moći pronaći sve sadržaje potrebne za kvalitetan razvoj onih najmlađih iz Visokog.

Ovom prilikom danas su uručene i zahvalnice najzaslužnijim za izgradnju novog visočkog obdaništa, a među njima i zahvalnica za finansijere i pokretače ovog projekta, Abras Company d.o.o. Visoko, te je u ime ove kompanije zahvalnicu primio dipl. ing. Evelin Jamaković.

izgradnja-novog-obdanista-abras-17

izgradnja-novog-obdanista-abras-14